Festival Den poezie má 20 let

Datum konání

15. 11. 2018 - 23. 11. 2018

Popis

15. a 23. listopadu se Městská knihovna Hodonín svými aktivitami připojí k celostátnímu festivalu Den poezie. "Nebát se." - tak zní letošní motto festivalu Den poezie. Festival Den poezie se pravidelně koná ve více než 50 českých městech a obcích formou různých akcí: básníci v koutě, první básnířka města Prahy, čtení hostů domácí i zahraniční, čtení v knihovnách, události v literárních kavárnách a klubech, sto let české poezie, procházky po nepoetických místech, poezie do škol - přednes básníků ve školách...
V hodonínské knihovně se 15. listopadu v 8:00 sejdou studenti z Gymnázia Hodonín a celé dopoledne budou číst básně, pracovat s knihami a poznávat autory. Stěžejní částí programu pro studenty bude: Nebát se a vymyslet a předvést vlastní scénické ztvárnění poezie.
Labutí píseň, tak se jmenuje připravené literární autorské pásmo v podání členů POKUKu Brno aneb Poeticko-občanského kabaretu u Karla pod vedením Petra Moučky. Labutí píseň zazní 23. listopadu a pásmo je určeno široké veřejnosti a začne v 17,30 hodin.

Seznam pořadů 2018 http://www.denpoezie.cz/seznam-poradu-2018/

Více na www.knihovnahod.cz a http://www.denpoezie.cz/
 
foto - Festival Den poezie má 20 let
 
 
‹ zpět