Březen měsíc čtenářů 2020

Datum konání

01. 03. 2020, 07:00 - 31. 03. 2020, 18:00

Popis

K akci BMČ se svými aktivitami každoročně hlásí více než 400 aktivních veřejných knihoven z celého Česka! Svaz knihovníků a informačních pracovníků vyhlašuje v roce 2020 již jedenáctý ročník celostátní akce na podporu čtenářské gramotnosti.

Hned zkraje měsíce, od 2. až do konce března, se bude ve vstupní hale konat Burza knih. Možná zde natrefíte na titul, který jste už po léta sháněli.
V pátek 6. března od 17.30 se můžete těšit na autorské čtení Adély Ráček Seidlové, překladatelky románu významné rakouské spisovatelky Ilse Tielsch. Bude číst úryvky z knihy Poslední rok, pojednávající o dívce žijící v předválečném období. Pokud se chcete dozvědět něco ze zákulisí hereckých osobností, přijďte na autorské čtení spisovatelky, publicistky (a nově zaměstnankyně knihovny) Alexandry Stuškové. Úryvky jejích knih obohatí o vzpomínky na autentická setkání s herci.
Zavedenou akcí knihovny je Maraton čtení. V úterý 17. března od 9.00 – 12.00 se vypravte do dospělého oddělení, kde ovšem na rozdíl od klasického maratonu nebudete běhat, ale vsedě při kávičce a čaji si poslechnete ukázky veselého čtení autorky Haliny Pawlowské.
Součástí měsíce čtenářů je také vyhlášení Čtenáře roku. Slavnostní předání proběhne ve čtvrtek 19. března v 17.30, v přednáškovém sále knihovny.
Po léta zavedenou tradicí je březnová Noc s Andersenem. Člověk prospí více než třetinu života, tak proč jednu noc nestrávit ve světě knižní fantazie? Z pátku 27. března na sobotu 28. března, od 18.00 do 8.30, se sen může stát skutečností.
Ostatně na tradici čtení a bdění svým způsobem navazuje i další z programů, a to lekce Trénování paměti. Ty probíhají po celou sezónu, vždy pravidelně v úterý.
Je potřeba zmínit i akci pro nejmenší, roztomile nazvanou Škvrňata a batolata
do knihovny natotata. V úterý 24. března se hodonínskou knihovnou ponese štěbetání malých dětí i starostlivé hlasy jejich rodičů. Tato událost je rozdělena do dvou částí podle věku škvrňat.
https://www.skipcr.cz/akce-a-projekty/akce-skip/brezen-mesic-ctenaru
 
foto - Březen měsíc čtenářů 2020
foto - Březen měsíc čtenářů 2020
 
 
‹ zpět