Kateřina Petříková - Ženy v mandale

Datum konání

07. 03. 2019 - 29. 03. 2019

Místo konání

výstavní sál

Popis

Vernisáž výstavy se koná ve čtvrtek 7. března v 17:30.
Mandala je kruhový obrazec, který se utváří ze svého středu. Je nositelem esence, vyjadřuje vesmírnou zkušenost v nás, zrovna tak, jako ve všech kulturách existujících i zaniklých. Velmi často se vyskytuje ve východních naukách, kde symbolizuje sebepoznání a osobního rozvoje. V současnosti, kdy mnoho lidí si vytváří své osobní Mandaly,nebo pouze vybarvuje předtištěné vzorce, jde o formu dynamické meditace, kdy člověk přichází z chaosu světla k sobě, do svého středu, do bodu tady a teď.

Kateřina " KASEA " PETŘÍKOVÁ vystudovala architekturu a více jak 25 let úspěšně působila v tomto oboru doma i v zahraničí. Od dětství se projevoval i její výrazný tvůrčí talent. Věnovala se tanci, výtvarné tvorbě a zejména architektuře. Skrze tvorbu šířila krásu, lásku a všechny pozitivní hodnoty. Její inspirací vždy bylo cestování.
Jak šel čas, její tvorba se proměňovala.
Od oděvů z látky, kůže a papíru, šperků z nejrůznějších materiálů, přes malbu na hedvábí, keramickou tvorbo až po vytváření masek a malbu na tělo. K tancování přibyla i jediná zkušenost CBW (kreativní práce s tělem) a práce ve spirituálních ženských kruzích. Přibližně v roce 2011 začala spontánně malovat olejovým pastelem a tímto médiem se stále zabývá. Současně se ubírá "CESTOU MANDALY", kde nachází obrovský potenciál pro sebeobjevování, léčení, rozvíjení tvůrčích schopností, vnitřní zklidnění a harmonizaci a radost. Nejde pouze o práci uměleckou, ale i psychospirituální. Tímto směrem vede autorka i své tvořivé dílny pro veřejnost. Je významnou členkou mezinárodní komunity Mandalistu, kde je její práce považována za jednu z nejoriginálnější. Vystavovala mnohokrát v Brně,v Českých Budějovicích,Praze,Florencii,Vídni atd.
 

Minigalerie z výstavy

foto - Kateřina Petříková - Ženy v mandale
foto - Kateřina Petříková - Ženy v mandale
foto - Kateřina Petříková - Ženy v mandale
foto - Kateřina Petříková - Ženy v mandale
foto - Kateřina Petříková - Ženy v mandale
 
 
‹ zpět